Catering

Oferta cateringowa

Zaufaj profesjonalistom! Od wielu lat specjalizujemy się w organizacji przeróżnych imprez okolicznościowych przyrządzając głównie dania kuchni polskiej. Realizując zlecenia, każdorazowo opracowujemy, dopasowując do miejsca i charakteru bankietu, koncepcję aranżacji stołów, menu i zakres obsługi. Przygotowujemy oferty cateringowe dostosowane do indywidualnych wymagań. Przy sporządzaniu menu pomagamy w doborze ilości oraz rodzaju potraw i napojów. Pomożemy Państwu wybrać menu odpowiednio dopasowane do charakteru imprezy, osób biorących udział, pogody i oczywiście wymagań budżetowych. Jesteśmy otwarci na współpracę! Przedstawiamy część naszej oferty - zapraszamy do zapoznania się z nią i skorzystania oczywiście!

Zamówienia prosimy składać na adres mailowy: zlotachochla@gmail.com 

ZUPY:
 
- botwina (sezonowo)
- chłodnik (sezonowo)
- flaki
- grzybowa z makaronem
- krem chrzanowy z jajkiemi i białą kiełbasą
- krem z buraków z curry (sezonowo)
- krem z cukinii (sezonowo)
- krem z pomidorów ze świeżą bazylią i prażonymi pestkami dyni
- porowa z ciecierzycą
- rosół z makaronem
- żurek z jajkiem i kiełbasą
- żurek z kulkami mięsnymi

DRUGIE DANIA SUCHE:

- de volaille z masłem i serem żółtym
- karkówka z pieca z warzywami 
- kieszonka z piersi kurczaka faszerowana serem żółtym i suszonymi pomidorami
- kieszonka z piersi kurczaka faszerowana szpinakiem
- kotlet schabowy
- roladki schabowe ze szpinakiem
- sakiewki schabowe z nadzieniem pieczarkowo-cebulowym
- sakiewki schabowe z nadzieniem serowo-porowym 

DRUGIE DANIA W SOSIE:
 
- bitki wieprzowe w sosie cebulowym
- bitki wołowe w sosie pieczeniowymz suszoną śliwką i grzybami
- karkówka w sosie grzybowym
- kurczak w sosie z suszonych pomidorów 
- noga z kaczki w sosie pomarańczowym
- pierś z kurczaka owinięta szynką parmeńską ze szparagami w sosie borowikowym (sezonowo)
- pierś z kurczaka w sosie szalotkowym
- polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
- polędwiczki wieprzowe w sosie pomidorowym z rozmarynem
- schab w sosie myśliwskim 
- zrazy wołowe (ogórek, boczek wędzony, cebula) w sosie własnym

DRUGIE DANIA WEGETARIAŃSKIE:

- bakłażan faszerowany ryżem z warzywami podawany z dipem czosnkowym
- dorsz w sosie porowym
- duszona soczewica z warzywami i imbirem
- gulasz z ciecierzycy z pomidorami i papryką
- kaszotto gryczane z kurkami i natką pietruszki 
- penne z sosem brokułowo-serowym
- tagiatelle ze świeżym szpinakiem, suszonymi pomidorami, serem feta i czosnkiem 

INNE:

- kapusta pikantna z pomidorami i kiełbasą
- krokiety z farszem i pieczarkowo-jajecznym
- krokiety z kapustą
- krokiety z mięsem
- mix pierogów (mięso, kapusta z grzybami, ruskie, zbójnickie, słodkie: ser z owocami)
- młoda kapusta z koprem 
- potrawka warzywna z kulkami mięsnymi 
- pyzy z mięsem 
- strogonow 

DANIA DLA DZIECI:

- chrupiący kurczak w kokosie
- frytki drobiowe
- klopsiki w pomidorach 
- mini fileciki 
- naleśniki z duszonymi jabłkami 
- naleśniki z serem i owocami 

DODATKI:
 
- kasza (pęczak, bulgur, gryczana)
- kluski śląskie 
- kopytka  
- puree ziemniaczane 
- ryż jaśminowy 
- ryż z papryką
- ziemniaki z wody z koprem 

SURÓWKI:

- biała kapusta z koprem 
- buraczki 
- colesław
- czerwona kapusta
- marchewka z jabłkiem 
- mizeria
- pekińska
- porowa
- wiosenna 

ZIMNA PŁYTA: 

- deska serów
- indyk w maladzie w galarecie
- jajka faszerowane 
- łosoś na cytrynie z różowym sosem
- orientalna sałatka makaronowa (makaron ryżowy, warzywa, sos chilii, sos sojowy)
- plater wędlin pieczystych, pasztet
- sałatka kalafiorowo-brokułowa z sosem czosnkowym
- sałatka konserwowa (szynka, ogórek, papryka, ser żółty)
- sałatka serowo-ananasowa z kukurydzą i wędzonym kurczakiem 
- sałatka szpinakowa (świeży szpinak, boczek, suszone pomidory, feta, pestki słonecznika)
- sałatka świeża wiosenna z sosem winegret i kurczakiem 
- schab po warszawsku w galarecie
- śledzie w oleju z cebulką
- tatar wołowy

FINGER FOOD:

- kieszonki z ciasta franckuskiego z farszami (skład do ustalenia indywidualnego)
- koreczki z pomidorkami, mozarellą i świeżą bazylią
- kruche słone babeczki z pastami 
- mini tortille (warzywa, pasta, kurczak/łosoś)
- roladki z cukinii z suszonymi pomidorami i rukolą
- tartinki (mix serów i wędlin, pasty, krewetki/łosoś)

STÓŁ WIEJSKI:

- domowy smalec z cebulką i jabłkiem 
- pikle
- wiejskie wyroby: kiełbasa, kaszanka, salceson, szynka z nogą, białe sery

DESERY:

- ciasto 3bit
- ciasto czekoladowe
- ciasto kinder bueno
- ciasto raffaello
- kieszonki z ciasta francuskiego z farszami (skład do ustalenia indywidualnego)
- mini babeczki z mascarpone i owocami 
- mini pączki 
- mini rogaliki 
- panna cotta z musem owocowym
- sernik na kruchym spodzie
- sernik na zimno z galaretką i owocami 
- szarlotka
- tiramisu

Przedstawiona oferta ma charakter poglądowy. Bierzemy pod uwagę indywidualne potrzeby i sugestie Klientów.