Catering

Oferta cateringowa

Zaufaj profesjonalistom! Od wielu lat specjalizujemy się w organizacji przeróżnych imprez okolicznościowych przyrządzając głownie dania kuchni polskiej. Realizując zlecenia każdorazowo opracowujemy, dopasowując do miejsca i charakteru bankietu, koncepcję aranżacji stołów, menu i zakres obsługi. Przygotowujemy oferty cateringowe, dostosowane do indywidualnych wymagań. Przy sporządzaniu menu pomagamy w doborze ilości oraz rodzaju potraw i napojów. Pomożemy Państwu wybrać menu, odpowiednio dopasowane do charakteru imprezy, osób biorących udział, pogody i oczywiście wymagań budżetowych. Jesteśmy otwarci na współpracę! Przedstawiamy część naszej oferty - zapraszamy do zapoznania się z nią i skorzystania oczywiście!

ZUPY
 
- rosół
- barszcz czerwony czysty
- barszcz czerwony z uszkami
- pomidorowo - paprykowa
- porowa z ciecierzycą
- krem z pomidorów ze świeżą bazylią i prażonymi pestkami dyni
- krem chrzanowy z jajkiem i białą kiełbasą
- grzybowa z makaronem
- kurkowa
- żurek z kulkami mięsnymi
- żurek z jajkiem i kiełbasą
- flaki
- botwinka z jajkiem (sezonowo)
- barszcz szczawiowy z jajkiem (sezonowo)
- chłodnik z jajkiem (sezonowo)
- krem z cukinii (sezonowo)
- krem z dyni (sezonowo)

DRUGIE DANIA SUCHE

- medalion z indyka z ananasem/ brzoskwinią
- roladki schabowe ze szpinakiem
- sakiewki schabowe z nadzieniem serowo - porowym
- sakiewki schabowe z nadzieniem pieczarkowo - cebulowym
- karkówka z pieca z warzywami
- cordon bleu
- kaczka pieczona w pomarańczach
- de volaille z masłem i serem żółtym
- de volaille z duszonymi pieczarkami i cebulką
- udo gęsie w kurkach
- bryzol wołowy z pieczarkami i cebulą
- golonka pieczona w piwie
- schabowy
- kieszonka z piersi kurczaka faszerowana serem żółtym i suszonymi pomidorami
- kieszonka z piersi kurczaka faszerowana szpinakiem

DRUGIE DANIA W SOSIE
 
- udźce z indyka w sosie owocowym
- schab w sosie myśliwskim
- pierś kurczaka w sosie śmietanowo - szalotkowym
- kurczak w sosie z suszonych pomidorów
- karkówka w sosie grzybowym
- polędwiczki w sosie śmietanowo
- pomidorowym z rozmarynem
- zrazy wołowe w sosie własnym z suszonymi grzybami
- bitki wołowe w sosie własnym z suszonymi śliwkami
- pierś ze szparagami i szynką parmeńską w sosie borowikowym
- polędwiczki w kurkach
- bitki wieprzowe w sosie cebulowym
- indyk w sosie śmietanowym z rodzynkami
- żeberka w sosie barbecue

DRUGIE DANIA WEGETARIAŃSKIE

- dorsz w sosie porowym
- morszczuk w cieście piwnym
- pstrąg pieczony w całości z koprem i cytryną
- kotlet serowy z sosem tatarskim
- duszona ciecierzyca z warzywami
- tagliatelle ze świeżym szpinakiem, suszonymi pomidorami, serem feta i czosnkiem
- penne z sosem brokułowo – serowym
- placki ziemniaczane z sosem kurkowym
- gołąbki z kaszą i warzywami
- bakłażan faszerowany risotto z warzywami

DODATKI
 
- ziemniaki z wody z koprem
- ryż z papryką lub ryż jaśminowy
- kasza (pęczak, bulgur, gryczana)
- kopytka
- kluski śląskie

SURÓWKI
 
- colesław
- buraczki
- porowa
- czerwona kapusta
- biała kapusta z koprem
- mizeria
- wiosenna
- pekińska
- marchewka z jabłkiem
- kiszone ogórki z jabłkiem i cebulą

PRZYSTAWKI
 
- deska serów
- plater wędlin pieczystych
- łosoś na cytrynie z różowym sosem
- sałatka jarzynowa
- sałatka pieczarkowa
- sałatka kalafiorowo-brokułowa z sosem czosnkowym
- sałatka konserwowa (szynka, ogórek, papryka, ser żółty)
- sałata szpinakowa (świeży szpinak, boczek, suszone pomidory, feta, pestki słonecznika)
- sałatka serowo-ananasowa z kukurydzą i wędzonym kurczakiem
- sałatka świeża wiosenna z wingeretem
- jajka faszerowane
- śledzie w oleju z cebulką
- śledzie w śmietanie
- schab po warszawsku w galarecie
- indyk w maladze
- galantynki
- tatar wołowy
- tartinki
- tortille ze szpinakiem, z serkiem i łososiem, z warzywami

DESERY
 
- szarlotka
- ciasto czekoladowe
- ciasto szefa kuchni
- sernik z brzoskwiniami
- sernik na zimno z galaretką i owocami
- deser lodowy