Oferta cateringowa
Zaufaj profesjonalistom! Od wielu lat specjalizujemy się w organizacji przeróżnych imprez okolicznościowych przyrządzając głównie dania kuchni polskiej. Realizując zlecenia, każdorazowo opracowujemy, dopasowując do miejsca i charakteru bankietu, koncepcję aranżacji stołów, menu i zakres obsługi. Przygotowujemy oferty cateringowe dostosowane do indywidualnych wymagań. Przy sporządzaniu menu pomagamy w doborze ilości oraz rodzaju potraw i napojów. Pomożemy Państwu wybrać menu odpowiednio dopasowane do charakteru imprezy, osób biorących udział, pogody i oczywiście wymagań budżetowych. Jesteśmy otwarci na współpracę! Przedstawiamy naszą ofertę - zapraszamy do zapoznania się z nią i skorzystania oczywiście!Zamówienia prosimy składać na adres mailowy: zlotachochla@gmail.com
ZUPY:
- barszcz szczawiowy (sezonowo)
- botwina (sezonowo)
- chłodnik (sezonowo)
- flaki
- grzybowa (ze świeżych grzybów) z makaronem
- grzybowa (z suszonych grzybów) z makaronem (sezonowo)
- krem chrzanowy z jajkiemi i białą kiełbasą
- krem z buraków z curry (sezonowo)
- krem z cukinii (sezonowo)
- krem z dynii (sezonowo)
- krem z pomidorów ze świeżą bazylią i prażonymi pestkami dyni
- rosół z makaronem
- zupa pomidorowa z makaronem/ryżem
- zupa rybna
- zupa tajska z makaronem ryżowym
- żurek z jajkiem i kiełbasą
DRUGIE DANIA SUCHE:
- cordon blue
- de volaille z masłem i serem żółtym
- kieszonka z piersi kurczaka faszerowana serem żółtym i suszonymi pomidorami
- kieszonka z piersi kurczaka faszerowana szpinakiem
- kotlet schabowy
- medalion z indyka z ananasem
- sakiewki schabowe z nadzieniem pieczarkowo-cebulowym
- sakiewki schabowe z nadzieniem serowo-porowym
DRUGIE DANIA W SOSIE:
- bitki wołowe w sosie pieczeniowym z suszoną śliwką i grzybami
- karkówka z pieca z warzywami
- karkówka w sosie: chrzanowym/ grzybowym
- pieczona noga z kaczki w sosie pomarańczowym
- pieczona noga z gęsi z żurawiną
- pierś z kurczaka owinięta szynką parmeńską ze szparagami w sosie borowikowym (sezonowo)
- pierś z inydka w sosie z zielonym pieprzem
- polędwiczki wieprzowe w sosie: kurkowym/ pomidorowym z rozmarynem/ z suszonych pomidorów
- schab w sosie myśliwskim
- zrazy wołowe (ogórek, boczek wędzony, cebula) w sosie własnym
- żeberka pieczone z cebulką
DRUGIE DANIA WEGETARIAŃSKIE:
- dorsz w sosie porowym
- duszona soczewica z warzywami i imbirem
- kaszotto gryczane z kurkami i natką pietruszki
- makaron tagiatelle z krewetkami na białym winie z chilli
- makaron penne ze świeżym szpinakiem, suszonymi pomidorami, serem feta i czosnkiem
DODATKOWE DANIA CIEPŁE:
- krokiety z: farszem pieczarkowo-jajecznym/kapustą
- mix pierogów: (mięso, kapusta, ruskie, zbójnickie)
- strogonow
DANIA DLA DZIECI:
- klopsiki w pomidorach
- mini fileciki
- nuggetsy z kurczaka
DODATKI:
- kasza: pęczak/ bulgur/ gryczana
- kluski śląskie
- kopytka
- ryż: jaśminowy/ z papryką
- ziemniaki: pieczone/ puree/ z wody z koprem
SURÓWKI:
- biała kapusta z koprem (sezonowo)
- buraczki na zimno
- colesław
- czerwona kapusta
- kalafiorowa ze świeżym ogórkiem i koprem (sezonowo)
- marchewka z jabłkiem
- mizeria
- mix sałat z warzywami i ziołowym sosem winegret
- pekińska
- porowa
JARZYNA NA CIEPŁO:
- buraczki
- kapusta zasmażana (z kiszonej kapusty)
- marchewka z groszkiem
- mix warzyw na parze z masłem i bułką tartą
- młoda kapusta z koprem (sezonowo)
ZIMNA PŁYTA:
- bukiety zielone (ogórek, pomidor, papryka)
- deska serów z owocami
- domowy smalec z cebulką i jabłkiem
- galarety podawane z ćwikłą i chrzanem: indyk w maladze/ schab po warszawsku
- jajka faszerowane
- łosoś na cytrynie z dipem koktajlowym
- plater wędlin pieczystych, pasztet
- plater wędlin swojskich
- sałatka kalafiorowo-brokułowa z sosem czosnkowym
- sałatka konserwowa (szynka, ogórek, papryka, ser żółty)
- sałatka orientalna (makaron ryżowy, warzywa, sos chilli, sos sojowy)
- sałatka makaronowa (makaron penne, suszone pomidory, feta, pestki słonecznika)
- sałatka serowo-ananasowa z kukurydzą i wędzonym kurczakiem
- sałatka szpinakowa (świeży szpinak, boczek, suszone pomidory, feta, pestki słonecznika)
- sałatka śledziowa z kukurydzą, jabłkiem i curry
- sałatka z grillowanym serem halloumi, gruszką, pomidorem i prażonymi pestkami dyni z winegretem ziołowym
- sałatka z rukolą, burakiem marynowanym w sosie balsamicznym, pomidorkami koktajlowymi i jajkiem
- mix sałat z granatem, serem pleśniowym i orzechami włoskimi z sosem miodowo-cytrynowym
- mix sałat z warzywami, ziołowym sosem winegret i kurczakiem; wersje VEGE z batatem
- śledzie: w oleju z cebulką/ w śmietanie/ z suszonymi pomidorami, papryką i szczypiorkiem
- tatar wołowy zcebulą i ogórkiem kiszonym
- tatar z łososia z kaparami i koprem
FINGER FOOD:
- bruschetta z salsą pomidorową i mozzarellą
- crostini z pesto bazyliowym i szynką szwarcwaldzką
- kieszonki z ciasta franckuskiego ze szpinakiem i fetą
- mini tortille (sałata, ogórek, papryka, marchewka, pasta śmietankowa, kurczak/łosoś)
- pumpernikiel z humusem buraczanym i pomidorkiem koktajlowym
- roladki z cukinii z suszonymi pomidorami, rukolą i pastą śmietankową
- roladki z cukinii z łososiem i pastą śmietankową
- ślimaki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- tartinki (mix wędlin i serów, pasta śmietankowa)
DESERY:
- ciasto 3bit
- ciasto czekoladowe
- ciasto kinder bueno
- ciasto raffaello
- deser jogurtowy z granolą i musem owocowym
- deser lodowy z owocami
- deser mascarpone z orzechami
- mini babeczki z mascarpone i owocami
- panna cotta z musem owocowym
- sernik na kruchym spodzie
- szarlotka
- tarta z owocami sezonowymi
- tort bezowy z kremem straciatella i owocami
Przedstawiona oferta ma charakter poglądowy. Bierzemy pod uwagę indywidualne potrzeby i sugestie Klientów.