Catering

Oferta cateringowa

Zaufaj profesjonalistom!
Od wielu lat specjalizujemy się w organizacji przeróżnych imprez okolicznościowych przyrządzając głównie dania kuchni polskiej.
Przygotowujemy oferty cateringowe dostosowane do indywidualnych wymagań.
Przy sporządzaniu menu pomagamy w doborze ilości oraz rodzaju potraw.
Pomożemy Państwu wybrać menu odpowiednio dopasowane do charakteru imprezy, osób biorących udział, pogody i oczywiście wymagań budżetowych.
Jesteśmy otwarci na współpracę!
Przedstawiamy naszą ofertę - zapraszamy do zapoznania się z nią i skorzystania oczywiście!

Wszelkie pytanie prosimy przesyłać na adres mailowy: zlotachochla@gmail.com lub telefonicznie: 503 421 475

ZUPY:
 
- botwina (sezonowo)
- chłodnik (sezonowo)
- flaki
- grzybowa ze świeżych grzybów z makaronem (sezonowo)
- grzybowa z suszonych grzybów z makaronem 
- krem z cukinii (sezonowo)
- krem z dyni (sezonowo)
- krem z pomidorów ze świeżą bazylią i prażonymi pestkami dyni
- meksykańska (z mięsem wołowym mielonym, fasolą, kukurydzą i pomidorami)
- pomidorowa z makaronem/ryżem
- rosół z makaronem
- tajska z makaronem ryżowym
- żurek z jajkiem i kiełbasą

DRUGIE DANIA SUCHE:

- cordon blue 
- de volaille z masłem i serem żółtym
- kieszonka z piersi kurczaka faszerowana serem żółtym i suszonymi pomidorami
- kieszonka z piersi kurczaka faszerowana szpinakiem
- kotlet schabowy
- medalion z indyka z ananasem
- sakiewka schabowa z nadzieniem pieczarkowo-cebulowym
- sakiewka schabowa z nadzieniem serowo-porowym 

DRUGIE DANIA W SOSIE:
 
- bitki wołowe w sosie pieczeniowym z suszoną śliwką i grzybami
- karkówka z pieca z warzywami 
- karkówka w sosie: chrzanowym/ grzybowym
- pieczona noga z kaczki w sosie pomarańczowym
- pieczona noga z gęsi z żurawiną
- pierś z kurczaka owinięta szynką parmeńską ze szparagami w sosie borowikowym (sezonowo)
- pierś z indyka w sosie z zielonym pieprzem 
- polędwiczki wieprzowe w sosie: kurkowym/ pomidorowym z rozmarynem/ z suszonych pomidorów 
- schab w sosie myśliwskim 
- zraz wołowy (ogórek, boczek wędzony, cebula) w sosie własnym
- żeberka pieczone z cebulką

DRUGIE DANIA WEGETARIAŃSKIE:

- dorsz w sosie porowym
- duszona soczewica z warzywami i imbirem
- kaszotto gryczane z kurkami i natką pietruszki 
- makaron tagiatelle z krewetkami na białym winie z chili 
- makaron penne ze świeżym szpinakiem, suszonymi pomidorami, serem feta i czosnkiem 

DODATKOWE DANIA CIEPŁE:

- krokiety z: farszem pieczarkowo-jajecznym/kapustą
- mix pierogów: (mięso, kapusta, ruskie, zbójnickie)
- strogonow 

DANIA DLA DZIECI:

- klopsiki w pomidorach 
- mini fileciki 
- nuggetsy z kurczaka

DODATKI:
 
- kasza: pęczak/ bulgur/ gryczana
- kluski śląskie 
- kopytka  
- ryż: jaśminowy/ z papryką
- ziemniaki: pieczone/ puree/ z wody z koprem 

SURÓWKI:

- biała kapusta z koprem (sezonowo)
- buraczki na zimno
- colesław
- czerwona kapusta
- kalafiorowa ze świeżym ogórkiem i koprem (sezonowo)
- marchewka z jabłkiem 
- mizeria
- mix sałat z warzywami i ziołowym sosem winegret 
- pekińska
- porowa

JARZYNA NA CIEPŁO:

- buraczki 
- kapusta zasmażana (z kiszonej kapusty)
- marchewka z groszkiem
- mix warzyw na parze z masłem i bułką tartą
- młoda kapusta z koprem (sezonowo)

ZIMNA PŁYTA: 


- bukiety zielone (ogórek, pomidor, papryka)
- deska serów z owocami 
- domowy smalec z cebulką i jabłkiem
- galarety podawane z ćwikłą i chrzanem: indyk w maladze/ schab po warszawsku 
- jajka faszerowane 
- łosoś na cytrynie z dipem koktajlowym
- plater wędlin pieczystych, pasztet
- plater wędlin swojskich
- sałatka kalafiorowo-brokułowa z sosem czosnkowym
- sałatka konserwowa (szynka, ogórek, papryka, ser żółty)
- sałatka orientalna (makaron ryżowy, warzywa, sos chili, sos sojowy)
- sałatka makaronowa (makaron penne, suszone pomidory, feta, pestki słonecznika)
- sałatka serowo-ananasowa z kukurydzą i wędzonym kurczakiem 
- sałatka szpinakowa (świeży szpinak, boczek, suszone pomidory, feta, pestki słonecznika)
- sałatka śledziowa z kukurydzą, jabłkiem i curry
- sałatka z grillowanym serem halloumi, gruszką, pomidorem i prażonymi pestkami dyni z winegretem ziołowym
- sałatka z rukolą, burakiem marynowanym w sosie balsamicznym, pomidorkami koktajlowymi i jajkiem 
- mix sałat z granatem, serem pleśniowym i orzechami włoskimi z sosem miodowo-cytrynowym
- mix sałat z warzywami, ziołowym sosem winegret i kurczakiem; wersja VEGE z batatem 
- śledzie: w oleju z cebulką/ w śmietanie/ z suszonymi pomidorami, papryką i szczypiorkiem
- tatar wołowy z cebulą i ogórkiem kiszonym
- tatar z łososia z kaparami i koprem 

FINGER FOOD:

- bruschetta z salsą pomidorową i mozzarellą
- crostini z pesto bazyliowym i szynką szwarcwaldzką 
- kieszonki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i fetą
- mini tortille (sałata, ogórek, papryka, marchewka, pasta śmietankowa, kurczak/łosoś)
- pumpernikiel z humusem buraczanym i pomidorkiem koktajlowym 
- roladki z cukinii z suszonymi pomidorami, rukolą i pastą śmietankową
- roladki z cukinii z łososiem i pastą śmietankową
- ślimaki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- tartinki (mix wędlin i serów, pasta śmietankowa)


DESERY:

- ciasto 3bit
- ciasto czekoladowe
- ciasto kinder bueno
- ciasto raffaello
- deser jogurtowy z granolą i musem owocowym 
- deser lodowy z owocami 
- deser mascarpone z orzechami 
- mini babeczki z mascarpone i owocami 
- panna cotta z musem owocowym
- pudding ryżowy z migdałami i musem mango
- sernik mascarpone
- szarlotka
- tarta z owocami sezonowymi 
- tort bezowy z kremem straciatella i owocami

Przedstawiona oferta ma charakter poglądowy. Bierzemy pod uwagę indywidualne potrzeby i sugestie Klientów.