Catering

Oferta cateringowa

Zaufaj profesjonalistom! Od wielu lat specjalizujemy się w organizacji przeróżnych imprez okolicznościowych przyrządzając głównie dania kuchni polskiej. Realizując zlecenia, każdorazowo opracowujemy, dopasowując do miejsca i charakteru bankietu, koncepcję aranżacji stołów, menu i zakres obsługi. Przygotowujemy oferty cateringowe dostosowane do indywidualnych wymagań. Przy sporządzaniu menu pomagamy w doborze ilości oraz rodzaju potraw i napojów. Pomożemy Państwu wybrać menu odpowiednio dopasowane do charakteru imprezy, osób biorących udział, pogody i oczywiście wymagań budżetowych. Jesteśmy otwarci na współpracę! Przedstawiamy część naszej oferty - zapraszamy do zapoznania się z nią i skorzystania oczywiście!

Zamówienia prosimy składać na adres mailowy: zlotachochla@gmail.com 

ZUPY:
 
- botwina (sezonowo)
- chłodnik (sezonowo)
- flaki
- grzybowa z makaronem
- krem chrzanowy z jajkiemi i białą kiełbasą
- krem z buraków z curry (sezonowo)
- krem z cukinii (sezonowo)
- krem z pomidorów ze świeżą bazylią i prażonymi pestkami dyni
- rosół z makaronem
- zupa pomidorowo-paprykowa z ziemniakami
- zupa pomidorowa z makaronem/ryżem
- żurek z jajkiem i kiełbasą
- żurek z kulkami mięsnymi

DRUGIE DANIA SUCHE:

- cordon blue 
- de volaille z masłem i serem żółtym
- karkówka z pieca z warzywami 
- kieszonka z piersi kurczaka faszerowana serem żółtym i suszonymi pomidorami
- kieszonka z piersi kurczaka faszerowana szpinakiem
- kotlet schabowy
- medalion z indyka z ananasem
- sakiewki schabowe z nadzieniem pieczarkowo-cebulowym
- sakiewki schabowe z nadzieniem serowo-porowym 

DRUGIE DANIA W SOSIE:
 
- bitki wołowe w sosie pieczeniowym z suszoną śliwką i grzybami
- karkówka w sosie: chrzanowym/ grzybowym/ własnym
- noga z kaczki w sosie pomarańczowym
- pierś z kurczaka owinięta szynką parmeńską ze szparagami w sosie borowikowym (sezonowo)
- pierś kurczaka w sosie: pieczarkowym/ szalotkowym/ z suszonych pomidorów 
- polędwiczki wieprzowe w sosie: kurkowym/ pomidorowym z rozmarynem/ z suszonych pomidorów 
- schab w sosie: cebulowym/ myśliwskim/ śmietanowym z czerownym pieprzem
- zrazy wołowe (ogórek, boczek wędzony, cebula) w sosie własnym

DRUGIE DANIA WEGETARIAŃSKIE:

- dorsz w sosie porowym
- duszona soczewica z warzywami i imbirem
- gulasz z ciecierzycy z pomidorami i papryką
- kaszotto gryczane z kurkami i natką pietruszki 
- papryka faszerowana ryżem z warzywami podawana z dipem czosnkowym
- penne z sosem brokułowo-serowym
- tagiatelle ze świeżym szpinakiem, suszonymi pomidorami, serem feta i czosnkiem 

INNE:

- kapusta pikantna z pomidorami i kiełbasą
- krokiety z: farszem pieczarkowo-jajecznym/kapustą/mięsem
- mix pierogów: wytrawne (mięso, kapusta, ruskie, zbójnickie) lub słodkie (ser z owocami)
- młoda kapusta z koprem 
- potrawka warzywna z kulkami mięsnymi 
- pyzy z mięsem 
- strogonow 

DANIA DLA DZIECI:

- chrupiący kurczak w kokosie
- klopsiki w pomidorach 
- mini fileciki 
- naleśniki z: duszonymi jabłkami/z serem i owocami 
- nuggetsy z kurczaka

DODATKI:
 
- kasza: pęczak/ bulgur/ gryczana
- kluski śląskie 
- kopytka  
- ryż: jaśminowy/ z papryką
- ziemniaki: pieczone/ puree/ z wody z koprem 

SURÓWKI:

- biała kapusta z koprem 
- buraczki na zimno
- colesław
- czerwona kapusta
- marchewka z jabłkiem 
- mizeria
- pekińska
- porowa
- wiosenna z sosem winegret

JARZYNA NA CIEPŁO:

- buraczki 
- kapusta zasmażana
- marchewka z groszkiem
- mix warzyw na parze

ZIMNA PŁYTA: 


- bukiety zielone (ogórek, pomidor, papryka)
- deska serów z owocami 
- domowy smalec z cebulką i jabłkiem
- galarety podawane z ćwikłą i chrzanem: indyk w maladze/ schab po warszawsku 
- jajka faszerowane 
- łosoś na cytrynie z dipem koktajlowym
- plater wędlin pieczystych, pasztet
- plater wędlin swojskich
- sałatka kalafiorowo-brokułowa z sosem czosnkowym
- sałatka konserwowa (szynka, ogórek, papryka, ser żółty)
- sałatka orientalna (makaron ryżowy, warzywa, sos chilli, sos sojowy)
- sałatka makaronowa (makaron penne, suszone pomidory, feta, pestki słonecznika)
- sałatka serowo-ananasowa z kukurydzą i wędzonym kurczakiem 
- sałatka szpinakowa (świeży szpinak, boczek, suszone pomidory, feta, pestki słonecznika)
- sałatka świeża wiosenna z sosem winegret i kurczakiem 
- sałatka z rukolą, burakiem marynowanym w sosie balsamicznym, pomidorkami koktajlowymi i jajkiem 
- śledzie: w oleju z cebulką/ w śmietanie/ z suszonymi pomidorami, papryką i szczypiorkiem
- tatar wołowy

FINGER FOOD:

- bruschetta z salsą pomidorową i mozzarellą
- crostini z pesto bazyliowym i szynką szwarcwaldzką 
- kieszonki z ciasta franckuskiego z farszami (skład do ustalenia indywidualnego)
- kruche słone babeczki z pastami 
- łosoś na ogórku z kaparami
- mini tortille (sałata, ogórek, papryka, marchewka, pasta śmietankowa, kurczak/łosoś)
- pumpernikiel z humusem 
- roladki z cukinii z suszonymi pomidorami, rukolą i pastą śmietankową
- roladki z cukinii z łososiem i pastą śmietankową
- tartinki (mix serów i wędlin, pasty, krewetki/łosoś)

STÓŁ WIEJSKI:

- domowy smalec z cebulką i jabłkiem 
- pikle: papryka konserwowa, ogórki konserwowe, ogórki kiszone, pieczarki marynowane, grzyby marynowane, śliwki maryniwane
- wiejskie wyroby: kiełbasa, kaszanka, salceson, szynka z nogą, białe sery

DESERY:

- ciasto 3bit
- ciasto czekoladowe
- ciasto kinder bueno
- ciasto raffaello
- deser jogurtowy z granolą i musem owocowym 
- deser lodowy z owocami 
- deser mascarpone z orzechami 
- mini babeczki z mascarpone i owocami 
- panna cotta z musem owocowym
- sernik na kruchym spodzie
- szarlotka
- tiramisu

Przedstawiona oferta ma charakter poglądowy. Bierzemy pod uwagę indywidualne potrzeby i sugestie Klientów.